Kategorie

Mleczko pszczele mrożone 5 g Powiększ do pełnego rozmiaru

Mleczko pszczele mrożone – 10g

Mleczko pszczele 10g / Gelee royal 10g

Mleczko pszczele stosowane jest zarówno przez lekarzy jak i  uzdrowicieli. Czyste mleczko ma właściwości lecznicze oraz obniża poziom glukozy we krwi, poziom cholesterolu w surowicy oraz ciśnienie krwi. Stosowane jest również w leczeniu niewydolności nerek oraz terapii przeciwnowotworowej ale także stanów zapalnych krtani, gardła, oskrzeli i płuc.

Więcej szczegółów

M096

30,00 zł

Mleczko jest skarbnicą witamin. Zawiera ponad dwadzieścia elementów wspomagających siły witalne organizmu. Zawiera również 24 aminokwasy, enzymy, inhibiny, hormony. Skutecznie obniża poziom glukozy we krwi. U chorych w starszym wieku, mleczko poprawia apetyt, polepsza pamięć i wzrok. Obniża poziom cholesterolu w surowicy oraz ciśnienie krwi. Stosuje się je także w leczeniu niewydolności nerek i nadnerczy oraz terapii przeciwnowotworowej, jak również stanów zapalnych krtani, gardła, oskrzeli i płuc. Czyste mleczko pszczele uważane jest przez wielu lekarzy, naukowców oraz uzdrowicieli za jedną z najbardziej złożonych substancji. Zawiera witaminy, białka, aminokwasy, kwas deoksyrybonukleinowy, a także składniki, które nie zostały jeszcze szczegółowo zbadane.

Czyste mleczko pszczele jako substancja odżywcza zostało na nowe odkryte w połowie XX wieku w związku z leczeniem niepłodności. Jest w stanie je wspomóc zarówno u kobiet jak i mężczyzn. W ostatnich latach okazało się, że mleczko pszczele jest wartościowe nie tylko z tego powodu, ale również posiada silne właściwości oczyszczające i energetyzujące

Skład mleczka pszczelego:

  •  witaminy A, C, D, E, K,
  •  wszystkie rodzaje witamin A i B,
  •  ponad 20 rodzajów minerałów,
  •  prohormony,
  •  acetylocholina,
  •  enzymy,
  •  substancje przeciwbakteryjne,
  •  substancje grzybobójcze,
  •  niezbędne aminokwasy,
  •  ponad 20 rodzajów pierwiastków śladowych,

ale również:

  • woda, 
  • białko,
  • proteiny, aminokwasy,
  • glukoza i fruktoz,
  • nienasycone kwasy tłuszczowe,
  • związki nieokreślone,
  • substancje nieorganiczne,