Opis

Właściwości miodu rzepakowego:

  • obniża ciśnienie tętnicze
  • obniża poziom cholesterolu we krwi
  • odtruwa wątrobę,szczególnie po długotrwałym przyjmowaniu leków
  • pomaga w chorobach zapalnych i infekcyjnych nerek, pęcherza i cewki moczowej
  • przyśpiesza gojenie ran po nałożeniu go bezpośrednio na uszkodzoną skórę
  • zmniejsza odczyn zapalny towarzyszący wrzodom żołądka i dwunastnicy

 

Miód rzepakowy w stanie płynnym ma barwę słomkowożółtą i wyczuwalny jest zapach kwiatów rzepaku. Miód ten krystalizuje się (twardnieje) bardzo szybko (około tygodnia), wtedy przyjmuje barwę mleczną, kremową a nawet białawą.

Szczegóły produktu
M246
20 Przedmioty

Polecane produkty

Zaloguj się

Menu

W Koszyku

Nie ma więcej artykułów w Twoim koszyku