Opis

Pierzga to naturalnie przetworzony przez pszczoły pyłek kwiatowy wzbogacony enzymami pszczół.

Zawiera bogate naturalne źródło witamin: A,B1, B2, B6, B12, C, D, E, B, P, PP, a ponadto ważne pierwiastki potrzebne organizmowi takie jak: żelazo, cynk, potas, magnez, wapń, krzem, mangan.

Posiada wartości odżywcze, antybakteryjne, wpływa na proces przemiany materii i reakcji odpornościowej. Pierzga ma działanie 3 razy silniejsze od pyłku kwiatowego na organizm ludzki.

Pierzga polecana jest osobom prowadzącym aktywny tryb życia, przepracowanym, uprawiających sport, w stanie osłabienia organizmu oraz profilaktycznie przed okresem zimowo-wiosennym i letnio-jesiennym w celu podwyższenia odporności.

Zastosowanie:

- przy narażeniu na stres,

- w stanach osłabienia układu nerwowego na skutek nadmiernego stosowania używek,

- przy konieczności nadmiernego stosowania leków syntetycznych,

- jako odżywka dietetyczno-białkowa w okresie rekonwalescencji,

- na niedokrwistość z niedoboru żelaza,

- poprawa stanu skury, włosów i paznokci,

- dla osób pracujących ciężko umysłowo i fizycznie,

- dla sportowców,

- przy braku apetytu u dzieci,

- przy osłabieniu, spadkach nastroju, zmęczenia, braku łaknienia,

- reguluje przemiane materii, doprowadza do normalizacji, spadku wagi osób otyłych,

- w anemii, chorobach układu nerwowego, zmęczeniu, w celu poprawy samopoczucia,

- wspomagająco w leczeniu depresji,

- przy zaburzeniu perystaltyki jelit,

- przy zaburzeniach przemiany lipidów w wątrobie,

- w trakcie i po chemioterapii,

- po antybiotykoterapii,

- w schorzeniach gruczołu krokowego,

- w leczeniu nadciśnienia,

 

Sposób stosowania:

1-2 łyżeczki 30-60 min przed jedzeniem , 2 razy dziennie.

 

Przeciwwskazania:

Przeciwwskazania brak poza nielicznymi przypadkami uczuleń na produkty pszczele.

W przypadku stwierdzenia uczulenia należy przerwać stosowanie.

 

Szczegóły produktu
1235
48 Przedmioty

Zaloguj się

Menu

W Koszyku

Nie ma więcej artykułów w Twoim koszyku