Pierzga to naturalnie przetworzony przez pszczoły pyłek kwiatowy wzbogacony enzymami pszczół.
Zawiera bogate naturalne źródło witamin: A,B1, B2, B6, B12, C, D, E, B, P, PP, a ponadto ważne pierwiastki potrzebne organizmowi takie jak: żelazo, cynk, potas, magnez, wapń, krzem, mangan.
Posiada wartości odżywcze, antybakteryjne, wpływa na proces przemiany materii i reakcji odpornościowej. Pierzga ma działanie 3 razy silniejsze od pyłku kwiatowego na organizm ludzki.
Pierzga polecana jest osobom prowadzącym aktywny tryb życia, przepracowanym, uprawiających sport, w stanie osłabienia organizmu oraz profilaktycznie przed okresem zimowo-wiosennym i letnio-jesiennym w celu podwyższenia odporności.
Zastosowanie:
- przy narażeniu na stres,
- w stanach osłabienia układu nerwowego na skutek nadmiernego stosowania używek,
- przy konieczności nadmiernego stosowania leków syntetycznych,
- jako odżywka dietetyczno-białkowa w okresie rekonwalescencji,
- na niedokrwistość z niedoboru żelaza,
- poprawa stanu skury, włosów i paznokci,
- dla osób pracujących ciężko umysłowo i fizycznie,
- dla sportowców,
- przy braku apetytu u dzieci,
- przy osłabieniu, spadkach nastroju, zmęczenia, braku łaknienia,
- reguluje przemiane materii, doprowadza do normalizacji, spadku wagi osób otyłych,
- w anemii, chorobach układu nerwowego, zmęczeniu, w celu poprawy samopoczucia,
- wspomagająco w leczeniu depresji,
- przy zaburzeniu perystaltyki jelit,
- przy zaburzeniach przemiany lipidów w wątrobie,
- w trakcie i po chemioterapii,
- po antybiotykoterapii,
- w schorzeniach gruczołu krokowego,
- w leczeniu nadciśnienia,
Sposób stosowania:
1-2 łyżeczki 30-60 min przed jedzeniem , 2 razy dziennie.
Przeciwwskazania:
Przeciwwskazania brak poza nielicznymi przypadkami uczuleń na produkty pszczele.
W przypadku stwierdzenia uczulenia należy przerwać stosowanie.